Jelenlegi hely

Kedvenc... | Idegenvezetés Szegeden

... fagyimat

Szegeden az Oskola utcában lévő Dóm cukrászdában árulják. Aki tudja értékelni a "békebeli" vanília fagylalt ízét, nem fog csalódni... és nagyon finom a tejszínhab is... és meg lehet kóstolni, hogy milyen a túrógombóc, esetleg a mákos guba, ha torta (főleg ez utóbbi, elképesztően jó!)... no meg a jeges kávé is itt a legjobb... soroljam még? :)
Ja, és hogy el ne felejtsem: Szegeden a fagylaltot gömbben mérik, de azért a legtöbb helyen a gombócot is megértik (sok a betelepült ;).

... felfedezésem Szegeden

mostanság egy rés a falon. Nem tudom, hogy mióta van ott, és hogy hányszor mentünk el mellette anélkül, hogy észrevettük volna, minden esetre, a minap valahogy feltűnt. Mivel nem volt kialakult protokollunk az ilyen esetekre, először csak lassítottunk ("ez meg hogy kerül ide?"), elméláztunk rajta ("vajon valami kéményvég?", vagy "itt nézik meg, hogy mennyire vannak elvizesedve a falak?"), de továbbmentünk. Aztán eszünkbe ötlött, hogy mintha valami üveges csillanást is láttuk volna, olyat, mintha egy ablak lenne ott ("talán lakik ott valaki?"), szóval visszamentünk és benéztünk. És láss csodát!!! Nem szívesen lövöm le a poént, helyette ajánlom mindenkinek, aki még nem látta, hogy kukucskáljon be a falba a Horváth Mihály utcában, a Kisszínház bejáratával majdnem szemben, a Vedres oldalában található résen. :)

esti időtöltéseim

... egyike a tűzijátéknézés. Szegeden évente kétszer van nagy tűzijáték: Szeged napjához kapcsolódóan, az éppen aktuális ünnepi hét szombat estéjén (idén ez május 25-én lesz) és augusztus 20-án. Ilyenkor lezárják a Belvárosi hidat és a rakpartot és onnan gyönyörködhetünk kedvünkre a fénycsodákban és a hídról leomló görögtűzben. És hogy mitől lesz szegedi egy tűzijáték? Nézzük csak meg figyelmesebben a képet! Igen, paprika. :)

kávém...

a Hetes nevű kávébárban készül a Horváth Mihály utcában (a Széchenyi tértől egy apró ugrásra). Mindig van világosabb pörkölésű (kicsit savanykás, gyümölcsös ízvilágú) és hagyományos olaszos kávé is. A kávés fiatalemberek pedig a készítésnél minden apró részletre odafigyelnek, hogy tökéletes legyen a végeredmény. Az ott fogyasztott kávé aromája még hosszú percekig elkísér minket, igazi élmény!

Kapcsolat