Játékos városnézés középiskolásoknak

Image
Image
Image

Ez a városnézésünk 13-18 éves osztálykirándulók számára optimális. Két részből áll. A bevezető ismertetés során a gyerekek megismerik a város történetének legfontosabb mozzanatait, a Dóm teret és a Dómot. Ezt követően játékos formában, 5 fős csapatokra osztva, önállóan járják be a városközpontot. A játék végén kiderül, hogy ki volt azon a napon Szegeden a legjobb. A nyertes csapat oklevelet és kitűzőt kap.
A program csak akkor valósítható meg, ha a gyerekek mozoghatnak önállóan (vagy van elég kísérő ahhoz, hogy minden csapathoz jusson valaki), mert a játék lényege, hogy a csapatok egy térkép segítségével a menetlevélen megjelölt útvonalat járják be.
A program időtartama kb. három óra.
A csoport kívánságától függően a programot kiegészítjük a Dóm tornyának megmászásával vagy a Zsinagóga megtekintésével (fekete öveseknek mind a kettővel).
Igazán jó móka! A mosolygós gyerekeknél talán csak egy nagyszerűbb dolog van ilyenkor: a mosolygós pedagógus! :)

Hossz

körülbelül 3 óra

Ár

Gyermekek részvételi díja: 2 500 Ft/fő, de minimum 40 000 Ft 
A pedagógusok, ha vállalnak állomást a városban, akkor ingyenesen vesznek részt a programban (általában két állomás vezetésére szoktuk megkérni a tanárokat/kísérőket). Ha ők is a csapatokkal tartanak, akkor a gyermekek részvételi díja vonatkozik rájuk. 
A részvételi díjon felül kell fizetni a 300 Ft/fő látogatójegyet a Dóm belső megtekintéséhez, illetve ha az osztály ezt választja, a 810 Ft/fő belépődíjat a Dóm tornyába, illetve a 800 Ft/fő belépődíjat a zsinagógába.