Jelenlegi hely

Áraink | Idegenvezetés Szegeden

Városnézés Időtartam Ár
Három óra Szegeden

Szeged belvárosa nagy vonalakban három óra alatt megismerhető. Ennyi idő alatt bebarangolhatjuk a legfontosabb utcákat, tereket és néhány percre betérhetünk a város szimbólumaként ismert Dómba is. Ez a séta alkalmas arra, hogy benyomást szerezzünk a városról, vázlatosan megismerjük annak történetét, kívülről megtekintsük a belvárosban található látnivalók többségét. Választ kaphatunk olyan kérdésekre, hogy milyen illata van a tiszavirágnak, hogy miként nevezik Szegeden a láthatatlan embert és hogy a XVI. századi ferencesek szerint hány próféta van.

3 óra

Magyar nyelvű idegenvezetés: 12000 Ft
Angol nyelvű idegenvezetés: 18000 Ft

Szeged dióhéjban

Ha vendégeinknek csak épp egy-két órájuk van városnézésre, akkor megmutatom nekik mindazt, ami nélkül nem mondhatják el magukról, hogy jártak a városban: a Tiszát, a Dóm teret, a Kárász utcát és a Széchenyi teret. Aztán rohanhatnak is tovább (ej, de fogjuk/ják sajnálni!).

Maximum 2 óra (a vendégek igényétől függően)

Magyar nyelvű idegenvezetés: 8000 Ft
Angol nyelvű idegenvezetés: 12000 Ft

Egy nap Szegeden

Azoknak, akik egy egész napot rászánnak arra, hogy megismerjék a várost, jó hírem van: megéri!
A „három óra Szegeden” sétát kiegészítve ugyanis alkalmuk nyílik az új zsinagóga csodálatos épületének és Róth Miksa tervezte üvegablakainak megtekintésére csakúgy, mint az Alsóvárosi Ferences Kolostor és Templom meglátogatására, melynek gyógynövényes kertjében híres szegedi fűszerpaprika is terem. Azok számára, akik a kolostorba velem látogatnak el, a barátok egy kis meglepetéssel is kedveskednek (pszt!!!!).

2 X 3 óra, közte ebédszünettel.

Magyar nyelvű idegenvezetés: 24000 Ft
Angol nyelvű idegenvezetés: 36000 Ft
Ezen felül a belépőjegyek:
Új zsinagóga: felnőtt - 1200 Ft; diák/nyugdíjas - 600 Ft, 10 fő felett: felnőtt - 1000 Ft, diák/nyugdíjas - 400 Ft
Alsóvárosi Ferences látogatóközpont: felnőtt - 900 Ft; diák, pedagógus, nyugdíjas - 600 Ft, további kedvezmények csoportoknak, nagycsaládosoknak
Villamosjegy (2 db/fő): 600 Ft
Ebéd egyénileg.

Szeged vallásos emlékei

Ez a program lehetőséget ad a Dóm alaposabb megismerésére, a szerb ortodox templom csodálatos rokokó ikonosztázának megtekintésére, továbbá meglátogatjuk hazánk legszebb zsinagógáját és második legnagyobb középkori kolostoregyüttesét, az Alsóvárosi Ferences Kolostort. Ez utóbbi helyszínen a velem érkező vendégek egy kis meglepetésre is számíthatnak.

2 X 3 óra, közte ebédszünettel.

Magyar nyelvű idegenvezetés: 24000 Ft
Angol nyelvű idegenvezetés: 36000 Ft
Ezen felül belépőjegyek:
Szerb ortodox templom: 200-400 Ft/fő a csoportlétszámtól függően
Új zsinagóga: felnőtt - 1200 Ft; diák/nyugdíjas - 600 Ft, 10 fő felett: felnőtt - 1000 Ft, diák/nyugdíjas: 400 Ft
Alsóvárosi Ferences Látogatóközpont: felnőtt - 900 Ft; diák, pedagógus, nyugdíjas - 600 Ft; egyéb kedvezmények csoportoknak, családoknak
Villamosjegy (2 db/fő): 600 Ft
Ebéd egyénileg.

Szecessziós séta

Szegeden számos egyedi, a magyar szecesszió jegyeit viselő épület található. Egy kb. három órás séta keretében végigjárjuk Szeged szecessziós emlékeit, felmegyünk a Szent István téri víztorony kilátójához és belülről is megnézzük az Új zsinagógát. Megismerjük a legimpozánsabb épületek tervezője, Magyar Ede merész ötleteit és tragikus sorsát. Indák, vízililiomok, hordók, lovak, kecses bádogasszonyok várják türelmesen, hogy végre észrevegyük őket.

Körülbelül 3 óra

Magyar nyelvű idegenvezetés: 12000 Ft
Angol nyelvű idegenvezetés: 18000 Ft
Ezen felül belépőjegyek:
Víztorony: felnőtt - 310 Ft; diák, nyugdíjas - 220 Ft; 6 év alatt - ingyenes
Új zsinagóga: felnőtt - 1200 Ft; diák/nyugdíjas - 600 Ft, 10 fő felett: felnőtt - 1000 Ft, diák/nyugdíjas: 400 Ft

Játékos kirándulás kisiskolásoknak

Hagyományos három órás városnézésünket a fiatalabb korosztály számára néhány játékos feladattal tesszük érdekesebbé, melynek során találkozhatnak a belvárosban lakó sasokkal, bárányokkal, lovakkal, vaddisznóval és rengeteg oroszlánnal. Nem feledkezünk meg a város színes történetéről és híres vendégeiről sem: megtudjuk többek közt, hogy Móra Ferenc szerint mi lett a sorsa az utolsó szegedi bégnek, hogy a szegedi boszorkányok nemcsak a mesében léteztek, és hogy hol és miből állította elő a világon elsőként Szent-Györgyi Albert a C vitamint.

3 óra

18 000 Ft

Kapcsolat