Jelenlegi hely

Áraink | Idegenvezetés Szegeden

Városnézés Időtartam Ár
Szegedi városnéző séta

Ezzel a lehetőséggel elsősorban az egyénileg érkező vendégeink számára szeretnénk lehetőséget biztosítani arra, hogy egy előre meghatározott időpontban részt vegyenek legnépszerűbb városnéző sétánkon.
A városnéző séta programja és időtartama javarészt megegyezik a Három óra Szegeden programmal, de az Új zsinagóga nyitvatartásának napjain kiegészül a zsinagóga belső megtekintésével is.

És ha netán attól félnének, hogy ennyi idő alatt unatkozni fognak, íme elöljáróban néhány téma: árvizek, boszorkányok, sellők, csöpörkék és persze paprika. Mindezekhez kapcsolódva pedig sorsfordító korok, felfedezések, és legfőképpen emberek.
Szeretettel várom Önöket!

Következő séták:
augusztus 12. 10-13 óra

3 óra

4.500 Ft/fő, 18 év alatti gyermekeknek 1.000 Ft/fő, mely magában foglalja a Dóm és az Új zsinagóga belső megtekintésének költségeit is.

Azokon a napokon, amelyeken a zsinagóga zárva tart, illetve azok számára, akik a Dómot és a zsinagógát nem kívánják belülről is megtekinteni 3.500 Ft/fő, 18 év alatti gyermekeknek 1.000 Ft/fő.

Városnézés Időtartam Ár
Három óra Szegeden

Szeged belvárosa nagy vonalakban három óra alatt megismerhető. Ennyi idő alatt bebarangolhatjuk a legfontosabb utcákat, tereket és néhány percre betérhetünk a város szimbólumaként ismert Dómba is. Ez a séta alkalmas arra, hogy benyomást szerezzünk a városról, vázlatosan megismerjük annak történetét, kívülről megtekintsük a belvárosban található látnivalók többségét. Választ kaphatunk olyan kérdésekre, hogy milyen illata van a tiszavirágnak, hogy miként nevezik Szegeden a láthatatlan embert és hogy a XVI. századi ferencesek szerint hány próféta van.

3 óra

Magyar nyelvű idegenvezetés: 18 000 Ft
Angol nyelvű idegenvezetés: 27 000 Ft
Ezen felül látogatójegy a Dómba (az adott helyszínen kell fizetni): 300 Ft/fő

Szeged dióhéjban

Ha vendégeinknek csak épp egy-két órájuk van városnézésre, akkor megmutatom nekik mindazt, ami nélkül nem mondhatják el magukról, hogy jártak a városban: a Tiszát, a Dóm teret, a Kárász utcát és a Széchenyi teret. Aztán rohanhatnak is tovább (ej, de fogjuk/ják sajnálni!).

Maximum 2 óra (a vendégek igényétől függően)

Magyar nyelvű idegenvezetés: 15 000 Ft
Angol nyelvű idegenvezetés: 20 000 Ft

Ezen felül látogatójegy a Dómba (az adott helyszínen kell fizetni): 300 Ft/fő

Játékos városnézés középiskolásoknak

Ez a városnézésünk 13-18 éves osztálykirándulók számára optimális. Két részből áll. A bevezető ismertetés során a gyerekek megismerik a város történetének legfontosabb mozzanatait, a Dóm teret és a Dómot. Ezt követően játékos formában, 5 fős csapatokra osztva, önállóan járják be a városközpontot. A játék végén kiderül, hogy ki volt azon a napon Szegeden a legjobb. A nyertes csapat oklevelet és kitűzőt kap.

körülbelül 3 óra

Gyermekek részvételi díja: 1 500 Ft/fő, de minimum 33 000 Ft
A pedagógusok, ha vállalnak állomást a városban, akkor ingyenesen vesznek részt a programban (általában két állomás vezetésére szoktuk megkérni a tanárokat/kísérőket). Ha ők is a csapatokkal tartanak, akkor a gyermekek részvételi díja vonatkozik rájuk.
A részvételi díjon felül kell fizetni a 300 Ft/fő látogatójegyet a Dóm belső megtekintéséhez, illetve ha az osztály ezt választja, a 810 Ft/fő belépődíjat a Dóm tornyába, illetve a 800 Ft/fő belépődíjat a zsinagógába.

Egy nap Szegeden

Azoknak, akik egy egész napot rászánnak arra, hogy megismerjék a várost, jó hírem van: megéri!
A „három óra Szegeden” sétát kiegészítve ugyanis alkalmuk nyílik az új zsinagóga csodálatos épületének és Róth Manó tervezte üvegablakainak megtekintésére csakúgy, mint az Alsóvárosi Ferences Kolostor és Templom meglátogatására, melynek gyógynövényes kertjében híres szegedi fűszerpaprika is terem.

2 X 3 óra, közte ebédszünettel.

Magyar nyelvű idegenvezetés: 36 000 Ft
Angol nyelvű idegenvezetés: 54 000 Ft
Ezen felül a belépőjegyek (az adott helyszínen kell fizetni):
Dóm látogatójegy: 300 Ft/fő
Új zsinagóga: felnőtt - 1800 Ft; diák/nyugdíjas - 1000 Ft, 10 fő felett: 800 Ft
Villamosjegy (2 db/fő): 700 Ft
Ebéd egyénileg.

Szeged vallásos emlékei

Ez a program lehetőséget ad a Dóm alaposabb megismerésére, a szerb ortodox templom csodálatos rokokó ikonosztázának megtekintésére, továbbá meglátogatjuk hazánk legszebb zsinagógáját és második legnagyobb középkori kolostoregyüttesét, az Alsóvárosi Ferences Kolostort.

2 X 3 óra, közte ebédszünettel.

Magyar nyelvű idegenvezetés: 36 000 Ft
Angol nyelvű idegenvezetés: 54 000 Ft

Ezen felül belépőjegyek (az adott helyszínen kell fizetni):
Szerb ortodox templom: 400-500 Ft/fő a csoportlétszámtól függően
Dóm látogatójegy: 300 Ft/fő
Új zsinagóga: felnőtt - 1800 Ft; diák/nyugdíjas - 1000 Ft, 10 fő felett: 800 Ft
Villamosjegy (2 db/fő): 700 Ft
Ebéd egyénileg.

Szecessziós séta

Szegeden számos egyedi, a magyar szecesszió jegyeit viselő épület található. Egy kb. három órás séta keretében végigjárjuk Szeged szecessziós emlékeit, felmegyünk a Szent István téri víztorony kilátójához és belülről is megnézzük az Új zsinagógát. Megismerjük a legimpozánsabb épületek tervezője, Magyar Ede merész ötleteit és tragikus sorsát. Indák, vízililiomok, hordók, lovak, kecses bádogasszonyok várják türelmesen, hogy végre észrevegyük őket.

Körülbelül 3 óra

Magyar nyelvű idegenvezetés: 18 000 Ft
Angol nyelvű idegenvezetés: 27 000 Ft
Ezen felül belépőjegyek:
Víztorony: felnőtt - 310 Ft; diák, nyugdíjas - 220 Ft; 6 év alatt - ingyenes
Új zsinagóga: felnőtt - 1800 Ft; diák/nyugdíjas - 1000 Ft, 10 fő felett: felnőtt - 800 Ft
Reök-palota: 500 Ft/fő

Játékos kirándulás kisiskolásoknak

Hagyományos három órás városnézésünket a fiatalabb korosztály számára néhány játékos feladattal tesszük érdekesebbé, melynek során találkozhatnak a belvárosban lakó sasokkal, bárányokkal, lovakkal, vaddisznóval és rengeteg oroszlánnal. Nem feledkezünk meg a város színes történetéről és híres vendégeiről sem: megtudjuk többek közt, hogy Móra Ferenc szerint mi lett a sorsa az utolsó szegedi bégnek, hogy a szegedi boszorkányok nemcsak a mesében léteztek, és hogy hol és miből állította elő a világon elsőként Szent-Györgyi Albert a C vitamint.

3 óra

1 500 Ft/fő, de minimum 30 000 Ft

Kapcsolat