Áraink

Városnézés Hossz Ár
Image

Három óra Szegeden

Szeged belvárosa nagy vonalakban három óra alatt megismerhető. Ennyi idő alatt bebarangolhatjuk a legfontosabb utcákat, tereket és néhány percre betérhetünk a város szimbólumaként ismert Dómba is. Ez a séta alkalmas arra, hogy benyomást szerezzünk a városról, vázlatosan megismerjük annak történetét, kívülről megtekintsük a belvárosban található látnivalók többségét. Választ kaphatunk olyan kérdésekre, hogy milyen illata van a tiszavirágnak, hogy miként nevezik Szegeden a láthatatlan embert és hogy a XVI. századi ferencesek szerint hány próféta van. Ennyi idő elég arra, hogy eldöntsük, visszajövünk és hosszabban elidőzünk majd itt, „a napfény városában”. 

3 óra

Magyar nyelvű idegenvezetés: 21 000 Ft
Angol nyelvű idegenvezetés: 30 000 Ft
Ezen felül látogatójegy a Dómba (az adott helyszínen kell fizetni): 300 Ft/fő

Image

Szeged dióhéjban

Ha vendégeinknek csak épp egy-két órájuk van városnézésre, akkor megmutatom nekik mindazt, ami nélkül nem mondhatják el magukról, hogy jártak a városban: a Tiszát, a Dóm teret, a Kárász utcát és a Széchenyi teret. Aztán rohanhatnak is tovább (ej, de fogjuk/ják sajnálni!).

Maximum 2 óra (a vendégek igényétől függően)

Magyar nyelvű idegenvezetés: 18 000 Ft
Angol nyelvű idegenvezetés: 24 000 Ft

Ezen felül látogatójegy a Dómba (az adott helyszínen kell fizetni): 300 Ft/fő

Image

Szecessziós séta

Szegeden számos egyedi, a magyar szecesszió jegyeit viselő épület található. Egy kb. három órás séta keretében végigjárjuk Szeged szecessziós emlékeit, felmegyünk a Szent István téri víztorony kilátójához és belülről is megnézzük az Új zsinagógát. Megismerjük a legimpozánsabb épületek tervezője, Magyar Ede merész ötleteit és tragikus sorsát. Indák, vízililiomok, hordók, lovak, kecses bádogasszonyok várják türelmesen, hogy végre észrevegyük őket.

Körülbelül 3 óra

Magyar nyelvű idegenvezetés: 21 000 Ft
Angol nyelvű idegenvezetés: 30 000 Ft
Ezen felül belépőjegyek:
Víztorony: felnőtt - 310 Ft; diák, nyugdíjas - 220 Ft; 6 év alatt - ingyenes
Új zsinagóga: felnőtt - 1800 Ft; diák/nyugdíjas - 1000 Ft, 10 fő felett: felnőtt - 800 Ft
Reök-palota: 500 Ft/fő

Image

Egy nap Szegeden

Azoknak, akik egy egész napot rászánnak arra, hogy megismerjék a várost, jó hírem van: megéri!
A „három óra Szegeden” sétát kiegészítve ugyanis alkalmuk nyílik az új zsinagóga csodálatos épületének és Róth Manó tervezte üvegablakainak megtekintésére csakúgy, mint az Alsóvárosi Ferences Kolostor és Templom meglátogatására, melynek gyógynövényes kertjében híres szegedi fűszerpaprika is terem.

2 X 3 óra, közte ebédszünettel.

Magyar nyelvű idegenvezetés: 42 000 Ft
Angol nyelvű idegenvezetés: 60 000 Ft
Ezen felül a belépőjegyek (az adott helyszínen kell fizetni):
Dóm látogatójegy: 300 Ft/fő
Új zsinagóga: felnőtt - 1800 Ft; diák/nyugdíjas - 1000 Ft, 10 fő felett: 800 Ft
Villamosjegy (2 db/fő): 700 Ft
Ebéd egyénileg.

Image

Szeged vallásos emlékei

Ez a program lehetőséget ad a Dóm alaposabb megismerésére, a szerb ortodox templom csodálatos rokokó ikonosztázának megtekintésére, továbbá meglátogatjuk hazánk legszebb zsinagógáját és második legnagyobb középkori kolostoregyüttesét, az Alsóvárosi Ferences Kolostort. Igény és előzetes egyeztetés esetén a városban található számos más egyházi emlék is megtekinthető, így a Szeged-csanádi egyházmegyei gyűjtemény, a szerb ortodox egyházi kiállítás, a Kálvin téri református templom, a Honvéd téri református templom, a Tisza Lajos körúti evangélikus templom, a görög katolikus Szent Rozália kápolna, illetve további római katolikus templomok.

2 X 3 óra, közte ebédszünettel.

Magyar nyelvű idegenvezetés: 42 000 Ft
Angol nyelvű idegenvezetés: 60 000 Ft

Ezen felül belépőjegyek (az adott helyszínen kell fizetni):
Szerb ortodox templom: 400-500 Ft/fő a csoportlétszámtól függően
Dóm látogatójegy: 300 Ft/fő
Új zsinagóga: felnőtt - 1800 Ft; diák/nyugdíjas - 1000 Ft, 10 fő felett: 800 Ft
Villamosjegy (2 db/fő): 700 Ft
Ebéd egyénileg.

Image

Játékos kirándulás kisiskolásoknak

Hagyományos három órás városnézésünket a fiatalabb korosztály számára néhány játékos feladattal tesszük érdekesebbé, melynek során találkozhatnak a belvárosban lakó sasokkal, bárányokkal, lovakkal, vaddisznóval és rengeteg oroszlánnal. Nem feledkezünk meg a város színes történetéről és híres vendégeiről sem: megtudjuk többek közt, hogy Móra Ferenc szerint mi lett a sorsa az utolsó szegedi bégnek, hogy a szegedi boszorkányok nemcsak a mesében léteztek, és hogy hol és miből állította elő a világon elsőként Szent-Györgyi Albert a C vitamint. A városnézés végén néhány zárófeladat keretében a gyerekek ügyességüket is kipróbálhatják. A nyertes csapat egy emléklappal térhet haza.
A programot a 8-12 éves korosztály számára ajánljuk.

3 óra

2 000 Ft/fő, de minimum 40 000 Ft

Image

Játékos városnézés középiskolásoknak

Ez a városnézésünk 13-18 éves osztálykirándulók számára optimális. Két részből áll. A bevezető ismertetés során a gyerekek megismerik a város történetének legfontosabb mozzanatait, a Dóm teret és a Dómot. Ezt követően játékos formában, 5 fős csapatokra osztva, önállóan járják be a városközpontot. A játék végén kiderül, hogy ki volt azon a napon Szegeden a legjobb. A nyertes csapat oklevelet és kitűzőt kap.
A program csak akkor valósítható meg, ha a gyerekek mozoghatnak önállóan (vagy van elég kísérő ahhoz, hogy minden csapathoz jusson valaki), mert a játék lényege, hogy a csapatok egy térkép segítségével a menetlevélen megjelölt útvonalat járják be.
A program időtartama kb. három óra.
A csoport kívánságától függően a programot kiegészítjük a Dóm tornyának megmászásával vagy a Zsinagóga megtekintésével (fekete öveseknek mind a kettővel).
Igazán jó móka! A mosolygós gyerekeknél talán csak egy nagyszerűbb dolog van ilyenkor: a mosolygós pedagógus! :)

körülbelül 3 óra

Gyermekek részvételi díja: 2 500 Ft/fő, de minimum 40 000 Ft 
A pedagógusok, ha vállalnak állomást a városban, akkor ingyenesen vesznek részt a programban (általában két állomás vezetésére szoktuk megkérni a tanárokat/kísérőket). Ha ők is a csapatokkal tartanak, akkor a gyermekek részvételi díja vonatkozik rájuk. 
A részvételi díjon felül kell fizetni a 300 Ft/fő látogatójegyet a Dóm belső megtekintéséhez, illetve ha az osztály ezt választja, a 810 Ft/fő belépődíjat a Dóm tornyába, illetve a 800 Ft/fő belépődíjat a zsinagógába.

Image
Holt-Maros sétány

Felhívás keringőre

Több napos Dél-alföldi kirándulásaik megszervezéséhez, a csoport több napos vezetéséhez gyakran kérik segítségemet csoportvezetők, utazásszervezők. Két, három, négy nap is könnyedén megtölthető érdekes programokkal Szegeden és környékén. 

Szeged alapos megismerésén kívül olyan helyek megtekintésére gondoljanak, mint Ópusztaszer, Makó, Kiszombor, és az érdeklődésüktől függően még sokminden más.

Keressenek bizalommal, szervezzük meg együtt kirándulásukat Szegedre és környékére!

A csoport igényétől függően, előzetes egyeztetés alapján.

6 000 Ft/óra

Image
városnéző séta Szeged

Városnéző séták szombaton és vasárnap

Hétvégi rövid városnéző sétáinkon bemutatjuk Önöknek Szeged kialakulásának legfontosabb mozzanatait, a leghíresebb szegedi „dolgokat”, a látnivalók mögött rejlő embereket és történeteket! A séta a Múzeum elől, a “Sétára fel!” zászlótól indul és a Széchenyi téren ér véget.

Ha netán attól félnének, hogy unatkozni fognak, elöljáróban néhány téma: árvizek, boszorkányok, sellők, csöpörkék és persze paprika. Mindezekhez kapcsolódva pedig sorsfordító korok, felfedezések, és legfőképpen emberek.

Szeretettel várom Önöket!
 

Útvonal: Móra Ferenc Múzeum – Tisza-part – Dóm tér – Dóm belső megtekintése (ha nincs a templomban más program) – Dugonics tér – Reök-palota  – Klauzál tér – Széchenyi tér

Időtartam: 2 óra 

Találkozási pont: a Móra Ferenc Múzeum előtti szökőkútnál a “Sétára fel!” zászlónál szombaton 14:45-15:00, vasárnap 9:45-10:00 óra között
 

Séták időpontja:

április 6. szombat 15-17 óra,
   április 7. vasárnap 10-12 óra
 

 

 

2 óra
 

Felnőtteknek 3.000 Ft/fő, diákoknak, nyugdíjasoknak 2.500 Ft/fő